Jdi na obsah Jdi na menu
 


Leden 2021

21. 12. 2020

  V lednu se obvykle nescházíme,  ale tentokrát se kvůli dotacím 1.D přesunula listopadová členská schůze na druhou půlku ledna 2021. Vzhledem k tomu, že se situace s koronavirem dlouhodobě nijak nelepší, už nevěříme, že bychom se v lednu mohli hromadně sejít. Většina důležitých věcí je však již odbavena. Jen několik členů stále nemá zaplacené členské příspěvky a hlavně jsme per rollam zvolili nového předsedu. Velká pochvala všem zúčastněným. Děkujeme. Dokonce i letošní starší jubilanti, až na jednoho, dostali tradiční lahvinku medoviny. Jen jsme si nepopovídali při kávičce a stále čekáme na dotace.

    V lednu bychom měli na účet ZO dostat vyřízené dotace 1.D. Ještě nevíme, kolik bude připadat na jedno včelstvo. Nalezené chyby si zřejmě všichni opravili, protože v dalším seznamu nedostatků v žádostech od nás z naší ZO nikdo už nebyl, tak snad bude dotace přiznána všem, kdo o ní požádali. S největší pravděpodobností nebude schůze, ale zveřejníme jen kdy a kde si budete moci 1.D vyzvednout, případně vám peníze pošleme na účet, tak abychom zbytečně neohrožovali ničí zdraví.

  Připomínám také odběr měli, nezapomeňte dát do úlů včas podložky, abyste získali vzorky k vyšetření na přítomnost roztoče Varroa, které žádáme od všech našich členů každý rok. Vzorky budeme vybírat začátkem února 2021. Nečleni mají tuto povinnost také a mohou odevzdávat měl přes naší ZO.

   Moc děkujeme za úžasnou spolupráci v nelehké době a přejeme všem našim členům i spolupracujícím nečlenům, jejich rodinám a také jejich včelím kamarádkám, hodně pevné zdraví, mnoho radosti, štěstí, lásky, spokojenosti, krásný a úspěšný nový rok 2021. Ať je líp. Opatrujte se.