Jdi na obsah Jdi na menu
 


Říjen a listopad 2021

30. 10. 2021

  V listopadu jsme mívali tradičně schůzi, naší velkou schůzi, kde jsme mimo jiné vypláceli dotaci 1.D. Listopadovou schůzi neplánujeme. Souhrou několika okolností se náš spolkový život změnil a nejspíš ještě nějaké změny proběhnou. Zatím jen víme, že sekretariát ČSV do konce října předá naše žádosti na SZIF. Patrně budou probíhat stejné hloubkové kontroly jako v minulém roce, čím se výplaty dotací opět pozdrží. V listopadu nás čeká seminář pro funkcionáře základních organizací ČSV z okresu Praha - východ, kde se snad dozvíme víc. Potom bychom se rádi v rámci možností sešli alespoň s důvěrníky z naší základní organizace.

  Jediné jisté zatím je, že do konce roku bychom měli vybrat členské příspěvky a zúčtovat další plusy a mínusy. Nezní to moc hezky, ale nebojte se, máme hodné mecenáše. Všechny vás budeme postupně kontaktovat.

.............................

  Připomínáme důležitost podzimního ošetření včelstev proti varroáze, které již snad všichni mají hotové. Pokud ještě někdo nemáte hotovo, tak už to opravdu neodkládejte. Pokud se k vám nedostala léčiva, tak se o ně přihlaste u svých důverníků. Nákazová situace u našich sousedů není zrovna dobrá a jediné co můžeme dělat je, že se budeme maximálně starat o dobrou kondici našich včelstev.