Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co mě mrzí

3. 12. 2016
Dobrý den, dovolím si sdělit pár připomínek jenž mě od minulé schůze našeho včelařského spolku trápí.
Vážím si práci výboru naší organizace zvláště p.Cibulkové, jenž do práce spolku vložila své srdce a píli.
 
    Na začátku výroční schůze našeho spolku mě bylo řečeno od p. Cibulkové, že jsem nepodal žádosti na dotace, " tudíž nedostanu dotace (z dotací se srážely příspěvky) a že musím zaplatit organizaci příspěvky, jinak, že budu vyloučen za spolku. A že budu ohlídán jak léčím včely".
    Na výše uvedené jsem nereagoval ihned, protože jsem byl tímto zaskočen a nechtěl jsem rušit průběh schůze. Během schůze jsem si uvědomil, že jsem žádost na dotace mé a ostatních včelařů z Hoštic (pp. Kašprišin, Zoula) odevzdal v polovině léta předsedovi p. Vomočilovi, když jsem vyzvedával léky na léčení.
    Považuji za nespravedlivé abychom platili za nedorozumnění, jehož podstata je výše uvedena. Doufám, že se výše uvedený problém vyřeší ke spokojenosti všech. Podotýkám, že z mé strany to neni otázka peněz. 
Dále podotýkám, že včely léčím jak se má, viz. mé minulé výsledky a případné problémy konzultuji se včelmistrem z VÚVč.
S pozdravem František Král      2. 12. 2016 21:15:45
 
  Toto nám zaslal na e-mail přítel F.Král z naší ZO. Naše vyjádření kopíruji níže.
Vážený pane, 
netuším, kde Vaše žádost o dotace 1D zůstala. Velmi se podivuji, že celá věc se dle tohoto Vašeho nového sdělení udála naprosto jinak. K Vaší i naší spokojenosti do budoucna připravíme opatření, aby se nic takového stát již nemohlo. 
S pozdravem Jitka Brožová    2. 12. 2016, 22:57:49
 
 

Dobrý den,

dovolím si přidat pár připomínek taktéž.

 

Děkuji všem, co si váží mojí práce pro svaz. Věřte, že ta práce je za 1000,- Kč ročně, mohu předložit výdajový pokl. doklad. Je to práce s lidmi a jak už jsem přednesla na schůzi 19.11., když jsem začínala tak nás bylo 43 lidí, dnes cca kolem 75. Což jistě každý z Vás uzná je už pořádný záběr na vystavování všech možných potvrzení, objednávek, atd.

Tak úvod stačil, teď k nemilému problému.

 

Jak jsem již několik let upozorňovala, tak letošek se stal skutečností a skutečně ten kdo nepodal D1. tak jsem mu NEVOLALA!

Výsledek byl ten, že pár včelařů nepodalo a zaplatili členské příspěvky, no a pár včelařů z Hoštic jmenovitě 2 nepodali a jeden nechce zaplatit členský příspěvek.

Tak proč to vzniklo?

Zkusme se zamyslet:

  1. Důvěrník z Hoštic nechodí na pravidelné schůze, které se konají vždy první pátek v měsíci( mimo prosince, ledna). Nechci se ho nijak dotknout, ale pro ověření účast je zapsaná v zápisech.
  2. Tím že z Hoštic nikdo nechodí, nepíše emaily, netelefonuje, ani jinak se neozve, tak nemůže tedy logicky vědět, kdy, kdo jede na dovolenou, atd.
  3. Tím navazuji na to, že první verze toho, (že odevzdal pan Král, pan Kašprišpin D1) byla na schůzi, řečeno od pana Krále pověšením na kliku u pana Vomočila. Druhá verze je viz dole email. No já opravdu nebudu zkoumat jak to bylo.
  4. Uvědomte si všichni, kolik je panu předsedovi Vomočilovi roků, při vší úctě všichni teď si zdovolením rýpnu, až na vyjímky víte, že veškerou administrativu spojenou s chodem řeším já.
  5. Pan Král ví kde bydlím, mohl klidně D1 odvést ke mě domů, mohl upozornit, že věší na kliku, mohl poslat emailem. atd. Možností máte celou řadu.
  6. Ten kdo nepodal přišel letos o 151Kč, to už je vcelku znát, když to vynásobíte na počet včelstev

 

Co se týká léčení:

Pan Kašprišpin ať si sáhne do svědomí, měl nejvyšší stav brouků z celé organizace( mohu doložit potvrzení). Ten kdo pravidelně léčí, tak se mu to nestane, ale budiž. Nechci ho nějak zahanbovat, snad se mu to už letos nestane.

 

Řešení:

  1. Zaplatím ze svého panu Královi členství za 1 včely. Což je 21Kč. Pan Král by měl platit za 13 což dělá 273Kč. Jak píše v emailu níže není to z jeho strany otázka peněz.
  2. Ti z Vás co můžete emailovat prosím zasílat všechny žádosti, potvrzení, upozornění, na email cibulkova-m@seznam.cz.
  3. Žádat o potvrzení o přijetí, tím se zabrání tomu, že já si to nepřečtu a následně nevyřídím.
  4. Ti z Vás co budou odevzdávat písemně, budete odevzdávat ve dvou vyhotoveních. Obě dvě vyhotovení opatřím já razítkem ČSV a datem. Tím se zabrání výše uvedeným situacím.
  5. Vyzívám tímto Hoštice- Vodochody, aby se dostavili na schůzi 3.února 2017. Chci si s nimi dohodnout ohledně důvěrnictví. Potřebují důvěrníka, který se mnou bude alespoň v písemném kontaktu.

Tímto já beru z naší strany (předseda, jednatel, pokladní) celou věc za vyřízenou. Děkuji všem důvěrníkům jmenovitě pan Svoboda, Paneš, Vysloužil, atd. za jejich bezvadnou, bezchybnou práci s jakou se starají o svoje včelaře ve Větrušicích, Řeži, atd. 

Jedině naší vzájemnou spoluprácí, pomocí, jsme schopní zachvat naše včelstva zdravá!!

Přeji Vám všem v novém roce jen to nejlepší.   

 

Váš jednatel Cibulková M.   3. 12. 2016, 11:55:35

 

 

Dobrý den, děkuji za Váš čas, který jste věnovala na odpověď,
3.2.2017 bych rád byl na schůzi, ale v tu dobu lyžuji ve Francii,
Vaši nab. akceptuji, doufám, že tím odezní emoce.
Vzorky budou doručeny včas po tlf. domluvě s p. Vomočilem,
S pozdravem František Král
 
P.S. Děkuji tímto i p.Brožové za odpověď     4. 12. 2016, 17:47:14

 

 

vzorky odevzdejte po tel. domluvě prosím me. mužete odevzdat na oú zdiby, na brnkach. diky martina     4. 12. 2016 18:17:40

 

Pokud máte někdo nějaké připomínky nebo dotazy, můžete se k tématu vyjádřit dole v komentářích.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář