Jdi na obsah Jdi na menu
 


Projekt "Hrr na mor"

27. 1. 2018

  Protože nám tento projekt přišel prospěšný a věříme, že by mohl být i účinný, zaregistrovali jsme za naší ZO jako sběrné místo (u p.Vomočila, U mlýna 22, Zdiby) a zapojili se tak do preventivní kampaně proti moru včelího plodu.

  Účast každého včelaře je zcela dobrovolná a je čistě jen na jeho rozhodnutí, jestli si nechá včelstva vyšetřit. Vyšetření je bezplatné a pro nás včelaře celkem jednoduché. Stačí se na výše uvedených stránkách registrovat (nejlépe ještě do konce ledna) a pak odevzdat vzorek do některého ze zaregistrovaných sběrných míst do konce února případně začátku března. Vzorky se odebírají úplně stejně jako při zimním vyšetření měli na varroázu. Nezapomeňte uvést správné kontaktní informace! V naší ZO můžete využít k odevzdání vzorků březnové schůze, kde nám je můžete předat osobně nebo prostřednictvím důvěrníků.

  Nebojte se do projektu zapojit, i pozitivní nález pro vás nemusí ještě znamenat katastrofu. Včasným podchycením se dá mnohé zachránit. Společnými silami můžeme významně snížit rizika šíření této nákazy.

  Více se o této akci dočtete na stránkách kampaně a také v únorovém čísle Včelařství. Pokud se do akce zapojí více včelařů z naší ZO, budou se aktuální informace uvádět i zde na našich stránkách.

  Na již avizované únorové schůzi naší ZO (2.2.2018) se budeme tomuto tématu ještě určitě věnovat. Předem děkujeme za spolupráci a věříme, že se vše podaří.