Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzorky zimní měli

18. 1. 2021

Všichni teď asi nejvíc čekáme na výplatu dotací 1.D a snad se již brzy dočkáme. Aktuálně pořád ještě probíhají v SZIF kontroly našich žádostí a porovnávají je s údaji z ČMSCH. Hned jak budeme vědět, kdy a kde budeme dotace vyplácet, určitě všechny kontaktujeme a zcela jistě se tato informace objeví i zde na našich stránkách.

Dovoluji si připomenout, že už se blíží čas vyndat podložky z úlů a připravit vzorky k vyšetření na varroázu. Nabízí se hned dvě možnosti, kdy nám můžete vzorky odevzdat. První bude při výplatě dotace 1.D a druhá možnost bude začátkem února, kdy budeme kontrolovat účetnictví. Oba termíny budou ještě upřesněny. Rádi bychom k tomu využili prostor v kasárnách v Klecanech. Vzorky můžete jako vždy odevzdávat osobně nebo prostřednictvím důvěrníků.

.................................................................................

 

Dnes 20.1.2020 jsem se z dopisu všem ZO a OO z Křemencové dozvěděla, že " Výplata 1.D původně plánovaná na leden se posouvá na únor a březen." Důvodem je údajně to, že SZIF našel při srovnávání žádostí a hlášení o počtu včelstev pro ČMSCH tolik chyb, že to bude ještě na dlouho než všechny chovatele, kterých se to týká, obtelefonují, aby si to opravili. Musíme mít tedy ještě trpělivost.  :-(  Jediné plus pro nás je, že do té doby bude náš nový předseda již zcela jistě zapsán v obchodním rejstříku a naše dispoziční práva k účtu budou zase v plném rozsahu.

Konečně alespoň upřesním, kdy můžete odevzdávat vzorky měli k vyšetření na varroázu. Bude to v pátek 5.února 2020 od 18.00 hodin v kasárnách v Klecanech. Vzhledem ke koronavirové nákaze, prosím o dodržování rozestupů a používání roušek a dezinfekce. V ideálním případě pošlete vzorky po důvěrníkovi. Udělejme všechno pro to, abychom minimalizovali riziko. Náš spolek již jednu oběť Covid-19 má, budiž nám to mementem.